BiH

Sve institucije dostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića

Sve institucije dostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića
Foto: N.N. | Sve institucije ostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića

BANJALUKA - Sve institucije kojima je upućen zahtjev dostavile su određenu dokumentaciju Anketnom odboru formiranom Odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića.

Anketni odbor je na konstitutivnoj sjednici, održanoj u utorak 15. maja, uputio zahtjeve glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željku Karanu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da Odboru do četvrtka, 17. maja 2018. godine do 10.00 časova dostave sve informacije i spoznaje koje imaju u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Prva radna sjednica Anketnog odbora biće održana u petak, 18. maja. Na tu sjednicu Anketni odbor pozvao je direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana (u 14.00 časova) i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darka Ilića (u 16.00 časova).

Podsjetimo, predsjednik Srpske dostavio je juče odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine u kojem je naveo da je u slučaju smrti Davida Dragičevića riječ o primjeni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i procesnog krivičnog zakonodavstva (Zakona o krivičnom postupku) za čiju primjenu su zaduženi zakonom određeni organi kao i pravila po kojima su dužni da postupaju. Više čitajte ovdje.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je na 26. posebnoj sjednici 10. maja 2018. Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.  

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović, zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije