BiH

Svečana akademija povodom 18 godina postojanja OS BiH

Svečana akademija povodom 18 godina postojanja OS BiH
Foto: Srna | Svečana akademija povodom Dana 18 godina postojanja OS BiH

SARAJEVO - U Sarajevu je večeras upriličena svečana akademija povodom 1. decembra - Dana i 18 godina postojanja Oružanih snaga BiH.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez rekao je na svečanosti da su Oružane snage BiH "stub stabilnosti i bezbjednosti svih naroda i građana u BiH, ali i cijelom regionu", te zahvalio partnerskim zemljama na podršci.

"Imajući u vidu složenost bezbjednosnog ambijenta na globalnom planu, gdje veliki broj konflikata potencijalno mogu preći u globalni sukob, modernizacija Oružanih snaga postaje imperativ", naveo je Helez, prenosi Srna.

Helez je rekao da je poboljšan materijalni status pripadnika Oružanih snaga BiH i zaposlenih u Ministarstvu odbrane, te izrazio nadu da će trend povećanja osnovice, a samim tim i primanja, biti nastavljen, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Svečanoj akademiji su prisustvovali i zamjenici ministra odbrane Slaven Galić i Aleksandar Goganović, član Predsjedništva BiH Denis Bećirević, načelnik Zajedničkog Štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović i zamjenici general-major Gojko Knežević i Ivica Jerkić, kao i međunarodni i zvaničnici BiH, članovi vojno-diplomatskog kora, te predstavnici kulturnog, javnog i vjerskog života u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije