BiH

Svečano u kasarni "Kozara": Vojska RS formirana sa ciljem očuvanja srpskog naroda

Svečano u kasarni "Kozara": Vojska RS formirana sa ciljem očuvanja srpskog naroda
Foto: Jelena Đurđević | Svečano u kasarni "Kozara": Vojska RS formirana sa ciljem očuvanja srpskog naroda

BANJALUKA - Milan Radojčić, komandant Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH predao je danas raport Mladenu Ivaniću, članu Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, čime je u kasarni "Kozara" u Banjaluci počelo obilježavanje Dana Vojske Republike Srpske.

Ovo je 26. godišnjica formiranja Vojske RS i 13. godina od formiranja Tećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Radojčić je rekao da se Republika Srpska sa ponosom sjeća 12.maja 1992 .godine kada je formirana Vojska Republike Srpske.

"Vojska RS formirana je sa ciljem očuvanja srpskog naroda na ovim prostorima i danas se ne smiju zaboraviti stradalnici koji su dali život i dijelove tijela za slobodu", rekoa je Radojčić.

Svečanosti prisustvuju i predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Drgan Lukač, ministar rada i boračko- invalidske zaštite Milenko Savanović, poslanici u Narodnoj skupštini, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministar i zamjenik ministra odbrane BiH Marina Pendeš i Boris Jerinić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić i druge zvanice.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije