BiH

Svetlana Cenić, kandidat opozicije: Sarajka hoće na čelo Banjaluke

Svetlana Cenić, kandidat opozicije: Sarajka hoće na čelo Banjaluke
Svetlana Cenić, kandidat opozicije: Sarajka hoće na čelo Banjaluke

BANJALUKA - Kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke biće Svetlana Cenić, bivša ministarka finansija u Vladi RS, nezvanično saznaju "Nezavisne".

Iako je ranije pominjana kao jedno od mogućih imena koje će opozicija kandidovati, Cenićeva je prošla zahvaljujući tome što je Boško Čeko, glavni revizor RS, odustao od kandidature, iako je u razgovorima s opozicionim liderima bio pristao. Kako saznajemo, povukao se iz privatnih razloga.

Još nije jasno ko će sve od opozicionih partija iz Banjaluke podržati kandidaturu Cenićeve, s obzirom na to da SDS i dalje insistira na Nenadu Stevandiću, kao svome kandidatu za gradonačelnika.

Podsjećanja radi, krajem aprila ove godine formirana je koalicija "Zajedno za Banjaluku", koju čine DP, SNS, PDP, SDS, SRS RS, NSP i NDS, ali nakon nekoliko održanih sastanaka na površinu su isplivali problemi između Gradskog odbora PDP-a i Gradskog odbora SDS-a.

U jednom trenutku, odnosno početkom maja, na insistiranje PDP-a, kao zajednički kandidat imenovan je Srđan Praštalo, koji je samo nekoliko dana nakon toga podnio ostavku jer nije dobio podršku SDS-a.

Nakon Praštalove ostavke, mnoge opozicione stranke optužile su SDS da ruši koaliciju, a Gradski odbor PDP-a saopštio je da više ne žele da razgovaraju sa Gradskim odborom SDS-a, te da pregovore u vezi sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Banjaluke treba da preuzmu lider SDS-a Mladen Bosić i lider PDP-a Mladen Ivanić.

Lideri ove dvije partije nakon toga sastali su se i razgovarali više puta, ali bez prisustva javnosti.

Svetlana Cenić rođena je 6. decembra 1960. u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Sarajevu, a diplomirala na sarajevskom Ekonomskom fakultetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije