BiH

Svim političkim partijama cilj najmanje 10.000 glasova

Svim političkim partijama cilj najmanje 10.000 glasova
Foto: Arhiva | Svim političkim partijama cilj najmanje 10.000 glasova
Nemanja Vukojević Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Neke političke partije već su objelodanile svoje ciljeve za Banjaluku, a ono što je veoma zanimljivo je to da je svakoj od njih cilj da na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 15. novembra, osvoje najmanje 10.000 glasova.

SNSD i PDP sa svojim kandidatima za gradonačelnika Igorom Radojičićem i Draškom Stanivukovićem očekuju pobjedu na izborima, a Demos da će ostati i dalje druga stranka u gradu, a da će biti druga stranka po snazi očekuje i Socijalistička partija Srpske.

Slobodan Stanarević, predsjednik Gradskog odbora Demosa i nosilac liste ove političke partije za Skupštinu grada, istakao je da ova lista ima 10 mladih kandidata, te da su 50 odsto kandidata privatni preduzetnici.

"Mi smo i sada druga stranka u Banjaluci, sa šest odbornika, i ne prihvatam da ne ostanemo druga stranka ni poslije izbora. Naš cilj je da osvojimo više od 10.000 glasova", istakao je Stanarević.

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, rekao je da je utvrđena lista kandidata ove partije za kandidate za odbornike, te da je on nosilac liste.

"Na listi su poznata imena, kao što su Andrea Dorić, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i poslanica u NS RS, Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta RS, Milan Milaković, potpredsjednik Skupštine grada, Saša Kondić, predsjednik RK Borac, Sandra Lazarević, doktorica i profesorica, te poznati sportista Vladimir Kuvalja. Imamo dosta novih lica koja nisu bila na političkoj sceni, očekujemo više od 10.000 glasova i da budemo druga partija po snazi u gradu", rekao je Selak.

Milan Petković, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, rekao je da je na predstojećim izborima cilj ove političke partije osvajanje najmanje 10.000 glasova, te da će sve ispod tog broja smatrati neuspjehom.

"Mi u kampanju ulazimo s motom 'Ozbiljni ljudi'. Na našoj odborničkoj listi jesu ozbiljni ljudi, koji će doprinijeti razvoju našeg grada", dodao je Petković.

Borivoje Obradović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a, na predstavljanju odborničke liste od 35 kandidata za predstojeće izbore rekao je da je cilj ove političke organizacije osvajanje 10.000 glasova, za koji je uvjeren da će biti i ostvaren.

"Cilj nam je da se bavimo konkretnim problemima naroda, a ne visokom politikom, odnosno poboljšanjem kvaliteta života kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti, jeftinijem javnom prevozu, te izgradnji modernih etažnih parkinga", kazao je tada Obradović.

Nikola Vukčević, sekretar Gradskog odbora Socijalističke partije, istakao je ranije da je izborni cilj ove političke partije želja da sprovedu u djelo one politike za koje su sigurni da će pokrenuti i pogurati Banjaluku naprijed.

"Naša projekcija podrške građana našim politikama na predstojećim izborima je ta da garantujem da ćemo odbraniti rezultat iz 2016, a to su tri odbornika i 10.000 glasova", rekao je tada Vukčević.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, u Banjaluci pravo glasa ima oko 198.000 birača.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije