BiH

Tadićeva se opet nije pojavila na saslušanju

Tadićeva se opet nije pojavila na saslušanju
Foto: Nedžad Uglješa | Tadićeva se opet nije pojavila na saslušanju

SARAJEVO - Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH danas se nije pojavila pred Privremenom istražnom komisijom Predstavničkog doma BiH o stanju u pravosuđu.

Komisija je već tri puta pozivala Tadićevu na saslušanje, ali ona je svaki put  Komisiju obavijestila da zbog ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti da pristupi sjednici i saslušanju.

Damir Arnaut, predsjedavajući ove komisije kazao je da Privremena istražna komisija  nije dobila odgovor na pisani dopis da ona dostavi termine za ispitivanje koji joj odgovaraju.

Komisija je usvojila zaključak da se pozove Tadićeva 30.9  počev od 12 sati, 1. 10 počev od 15 sati i  u narednom mjesecu svaki dan da se pozove za svjedočenje.

U četvrtak 1. oktobra zakazano je svejdočenje disciplinskog tužioca i njegovog zamjenika, a 8. oktobra zakazano je svjedočenje Ranka Debeveca, predsjednika Suda BiH.

Branislav Borenović (PDP), član Komiisje predložio je zaključak da Privremena istražna komisija od  Agencije za javne nabavke traži izvještaje o eventulanom traženju postupanja Tužilštva BiH o kršenju Zakona o javnim nabavkama.

"Bilo bi dobro da se traže podaci je li i u kom obliku podnesen određeni broj izvještaja prema Tužilaštvu  o kršenju Zakona o javnim nabavkama u ovoj godini", kazao je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije