BiH

Tegeltija: BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Turskom

Tegeltija: BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Turskom
Foto: N.N. | Tegeltija: BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Turskom
J.K.

SARAJEVO- BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Republikom Turskom, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija tokom razgovora sa ambasadorom Turske u BiH Haldunom Kočom u Sarajevu.

Tegeltija i Koč su konstatovali da su odnosi BiH i Turske dobri i prijateljski i da postoji obostrani interes za kontinuirani razvoj saradnje u svim oblastima.

Ukazao je na značaj aktivnosti Turske na finansiranju autoputa Beograd – Sarajevo.

Tokom oproštajne posjete Koča predsjedavajućem Savjeta ministara ocijenjeno je da postoji prostor za daljnje unapređenje saradnje, prvenstveno u oblastima poljoprivrede, transporta i infrastrukture.

Kako je saošpšteno iz Savjeta ministara BiH, Tegeltija je potencirao mogućnosti investiranja u sektore infrastrukture, poljoprivrede, energetike, turizma,  kao i obrazovanja, zdravstva i prehrambene industrije u BiH.

Na sastanka su razgovarali i o predstojećoj posjeti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika Republici Turskoj sredinom marta, tokom koje će biti potpisano nekoliko sporazuma između dvije zemlje. 

Tegeltija je zahvalio ambasadoru Koču na diplomatskom angažmanu u Bosni i Hercegovini i njegovom ličnom doprinosu u jačanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije