BiH

Tegeltija: Do kraja godine rast penzija u Srpskoj

Tegeltija: Do kraja godine rast penzija u Srpskoj
Foto: N.N. | Tegeltija: Do kraja godine rast penzija u Srpskoj
Srna

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da će do kraja godine u Srpskoj doći do rasta penzija.

"Razmatraćemo i mogućnost jednokratne pomoći određenoj grupi penzionera", naveo je Tegeltija danas u Narodnoj skupštini Republike Srpke tokom "Aktuelnog časa" - poslanička pitanja i odgovori.

Tegeltija je dodao da još nije utvrđeno koliki je to iznos sredstava koja će Vlada Republike Srpske imati na raspolaganju, ističući da će to odrediti rast, odnosno grupu penzija koje će biti obuhvaćene tom mjerom.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da Ministarstvo pravde Republike Srpske u saradnji sa Republičkim centrom za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica radi na pripremi informacije o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanja ratnih zločina, koja će se ubrzo naći pred narodnim poslanicima.

Narodna skupština Republike Srpske je na sjednici održanoj 1. marta donijela zaključak u vezi sa razmatranjem izvještaja o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanja ratnih zločina.

Ovim zaključkom Narodna skupština Republike Srpske je obavezala Vladu Republike Srpske da u roku od 60 dana napravi analizu postojećih zakonskih propisa i eventualne prijedloge za njihovu promijenu, da bi se omogućila efikasnija revizija i obnavljanje postupaka u predmetima rtanih zločina, a u vezi sa novim okolnostima i činjenicama.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 5

BL_mrkonjic

Bravo Gorane zato sto si se prepoznao u prici: Prljav i usran, Vlah a dasi ubijao mozda nisi ali si bio prisutan Ti i Stevandic ste rijetki "posteni" Srbi place Zenica za Vama

goran .bl

Ja sam iz Zenice pa normalno je da svaki dobri Bošnjo koji ni mrava nije zgazio osim ubio poganog i prljavog vlaha usrane guzice što je odlično i za vlahadiju da navija da pobjedi SAVEZ ZA PROMJENE jer ljudi rade za nas SREĆA JE NAŠA DA IMAMO TAKVOG PARTNERA KAO ŠTO JE NAŠ SAVEZ ZA PROMJENE ŠTO JE TU ČUDNO? TO U HISTORIJI NIKAD NIJE BILO DO 2014 TE GODINE

Poturica Mektić

mi dižemo a ne vi to je vaše SNSD zaglupljivanje pa vidiš li ti da za nas svi muslimani botuju pa i pod srpskim imenima samo da mi dobijemo vlast

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije