BiH

Tegeltija: Mogu se očekivati novi incidenti u kampovima bez kontrole

Tegeltija: Mogu se očekivati novi incidenti u kampovima bez kontrole
Foto: Nedžad Uglješa | Tegeltija: Mogu se očekivati novi incidenti u kampovima bez kontrole

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je dobro što u najnovijem sukobu migranata na području Bihaća nije stradao niko od građana BiH, ali da se ovakvi incidenti mogu i ubuduće očekivati ukoliko bude dozvoljavano da se na pojedinim područjima formiraju improvizovani kampovi, bez ikakve kontrole.

Izrazivši žaljenje što su dva migranta smrtno stradala u tom sukobu, Tegelgija je rekao novinarima na Palama da se radi o sukobu migranata iz Pakistana i Avganistana, dvije susjedne zemlje koje su daleko od BiH i u kojima nije ratno stanje, zbog čega ta lica ne ispunjavaju uslove da u BiH imaju tretman migranata.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara je i na današnjoj sjednici razmatrao redovni mjesečni izvještaj o migrantskoj krizi, ovaj put za juni, nakon čega se ta informacija dostavlja Predsjedništvu BiH.

Objašnjavajući da izvještaj sadrži statističke podatke o evidentiranim migrantima, iz kojih zemalja dolaze i koliko ih je prošlo kroz BiH, Tegeltija je rekao da ti podaci ne moraju biti 100 odsto tačni, jer uvijek postoje neke procjene.

Predsjedavajući Savjeta ministara istakao je da BiH radi ono što je u njenoj nadležnosti i da Granična policija pokušava da smanji ulazak migranata u BiH.

"Mislim da na migrantskoj krizi i rješavanju unutrašnjih problema kad uđu migranti moraju mnogo više raditi policijske službe koje su zadužene za održavanje reda i mira u tim sredinama, razumijevajući da je u nekim kantonima zaista teška situacija", zaključio je Tegeltija.

U sukobu migranata u Bihaću ubijena su dva lica, potvrđeno je ranije iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije