BiH

Tegeltija: Nabavka radara za policiju putem javno-privatnog partnerstva dobro za RS

Tegeltija: Nabavka radara za policiju putem javno-privatnog partnerstva dobro za RS
Foto: N.N. | Tegeltija: Nabavka radara za policiju putem javno-privatnog partnerstva dobro za RS

BANJALUKA – Preporuku za nabavku radara Ministarstvu unutrašnjih poslova RS namijenjenih za kontrolu saobraćaja i evidentiranje prekoračenja brzine putem javno-privatnog partnerstva dala je konsultantska kuća koja nije bliska nikome u Vladi RS, tvrdi Zoran Tegeltija, ministar finansija RS.

On ističe da je model nabavka radara na ovaj način dobar jer, kako tvrdi, država ostvaruje svoju ključnu funkciju koja se odnosi na bezbjednost u saobraćaju, a ujedno nema nikakvih troškova za Vladu RS ni za građane koji se budu držali ograničenja brzine.

"Druga stvar, izuzetno važna činjenica je da RS ne daje nikakve garancije kad je u pitanju obim posla. Svi drugi oblici javno privatnog partnerstva podrazumijevaju da privatni partner ima odgovarajući nivo prihoda. Ovdje RS nema nikakvu obavezu", naglasio je ministar.

S druge strane, Adam Šukalo, poslanik u Klubu PDP-a, ističe da je ovaj posao loš jer se, kako tvrdi, s jedne strane posao „namješta“ firmi bliski pojedincima u vlasti RS, a s druge strane uzima novac koji bi inače išao u budžet, a ovako se daje privatnom partneru.

Kako su ranije pisali mediji, posao vrijedi oko 12,5 miliona maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije