BiH

Tegeltija: Očekujem kompromis u vezi sa usvajanjem strategije

Tegeltija: Očekujem kompromis u vezi sa usvajanjem strategije
Foto: Nedžad Uglješa | Tegeltija: Očekujem kompromis u vezi sa usvajanjem strategije

BIJELJINA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da očekuje kompromis u BiH u vezi sa usvajanjem revidirane strategije za procesuiranje ratnih zločina.

"Ova strategija je bila uvrštena na dnevni red prethodne sjednice Savjeta ministara i skinuta na zahtjev bošnjačke strane", rekao je Tegeltija novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je izrazio nadu da će biti dovoljno spremnosti za usvajanje tog dokumenta, ističući da su ga usaglasili stručnjaci unutar BiH.

"Nastavićemo konsultacije, usvajanje revidirane strategije za procesuiranje ratnih zločina je jedan od 14 ključnih prioriteta koje BiH treba da ispuni u procesu pridruživanja EU", naveo je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara je najavio da će i dalje predlagati ovu stategiju i rekao da o tome očekuje kompromis.

"Nažalost, sada neki putem medija šalju poruke u vezi sa tom strategijom, a mislim da se stvari ne usaglašavaju posredstvom medija, već da se usaglašavaju na sastancima onih koji su nadležni za to", poručio je Tegeltija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije