BiH

Tegeltija: Parlamentarci se sjetili održati sjednicu kada sam na godišnjem

Tegeltija: Parlamentarci se sjetili održati sjednicu kada sam na godišnjem
Foto: Arhiva NN | Tegeltija: Parlamentarci se sjetili održati sjednicu kada sam na godišnjem

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija izjavio je na današnjoj sjednici tog pravosudnog tijela da je bio van granica BiH kada je dobio poziv za prisustvovanje sjednici Predsavničkog doma, ali da će prisustvovati sjednici Doma naroda.

Tegeltija je kazao kako su se parlamentarci sjetili održati sjednicu, odnosno razmatrati izvještaj iz 2017. i 2018. godine kad je on bio na godišnjem odmoru van granica BiH.

"Poziv sam dobio 7. januara. Željka Radović je bila prisutna na sjednici Predstavničkog doma, da sam ja bio u BiH bio bih prisutan", kazao je on.

Tegeltija je naveo kako će prisustvovati najavljenoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Parlament nije nadređen VSTS-u. To je istina koja je parlamentarcima iritantna. Ako im je iritantna nek promijene zakon. Dok je zakon ovakav kakav jeste ja ću ga poštovati", istakao je Tegeltija.

Potpredsjednica VSTS-a Ružica Jukić je izjave parlamentaraca na sjednici Parlamentarne skupštine BiH shvatila kao napad na pravosuđe.

"Ovo je jedan orkestriran napad ljudi koji ne znaju kako funkcionira pravosuđe i koji nas ne žele prihvatiti kao treći stub vlasti. Mi nemamo nikakvog utjecaja na predmete koji se vode u tužilaštvima", kazala je Jukić, prenijeli su federalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije