BiH

Tegeltija razgovarao sa Marfijem: Ekonomske reforme staviti u fokus

Tegeltija razgovarao sa Marfijem:  Ekonomske reforme staviti u fokus
Foto: N.N. | Tegeltija razgovarao sa Marfijem: Ekonomske reforme staviti u fokus

Zoran Tegeltija, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH ministar finanisja i trezora BiH razgovarao je sa Majkl Marfijem, ambasadorom SAD o aktivnostima u predstojećem mandatu.

Iz Ministarstva finansija i trezora BiH je saopšteno da je Marfi čestitao Tegeltiji na imenovanju, a na sastanku je istaknuto i da je resor ključan za funkcionisanje institucija, ali i sprovođenje ekonomskih reformi koje su u fokusu rada Savjeta ministara BiH.

Tegeltija je tokom sastanka naglasio da je priprema Nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2023. godinu jedan od glavnih prioriteta u predstojećem periodu jer je trenutno na snazi Odluka o privremenom finansiranju za prvi kvartal ove godine.

Prema riječima Tegeltije, finansijska i fiskalna stabilnost su glavni preduslov za uspješno sprovođenje ekonomskih reformi, kao i saradnja sa međunarodnim finansijskim institucijama koje su ključne za započete i planirane infrastrukturne projekte u BiH.

"Sagovornici su se na prvom bilateralnom sastanku složili da je u predsojećem mandatu Savjeta ministara BiH neophodno nastaviti ekonomske reforme u čemu Ministarstvo finansija i trezora BiH ima važnu ulogu", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije