BiH

Pratite nas na Google news

Tegeltija s Fildom: Privlačenje stranih investicija prioritet

Tegeltija s Fildom: Privlačenje stranih investicija prioritet
Foto: Savjet ministara | Tegeltija s Fildom: Privlačenje stranih investicija prioritet
N.N.

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija istakao je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Metjuom Fildom, da je prioritet u radu novoformiranog Savjeta ministara privlačenje stranih investicija i intenziviranje reformi koje doprinose poboljšanju ekonomskih prilika.

Tegeltija je naglasio da je za realizaciju konkretnih reformskih mjera, čiji je cilj poboljšanje životnog standarda građana, od ključnog značaja saradnja sa entitetskim vlastima, kao i saradnja sa međunarodnim finansijskim organizacijama.

Tokom sastanka, Tegeltija je istakao i opredijeljenost Savjeta ministara za evropske integracije, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje mehanizma koordinacije i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

Ovom prilikom predsjedavajući Savjeta ministara je zahvalio ambasadoru Fildu i Velikoj Britaniji na dosadašnjoj dobroj saradnji, kao i na podršci reformskim procesima u BiH, te izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije