BiH

Tegeltija s Fildom: Privlačenje stranih investicija prioritet

Tegeltija s Fildom: Privlačenje stranih investicija prioritet
Foto: Savjet ministara | Tegeltija s Fildom: Privlačenje stranih investicija prioritet

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija istakao je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Metjuom Fildom, da je prioritet u radu novoformiranog Savjeta ministara privlačenje stranih investicija i intenziviranje reformi koje doprinose poboljšanju ekonomskih prilika.

Tegeltija je naglasio da je za realizaciju konkretnih reformskih mjera, čiji je cilj poboljšanje životnog standarda građana, od ključnog značaja saradnja sa entitetskim vlastima, kao i saradnja sa međunarodnim finansijskim organizacijama.

Tokom sastanka, Tegeltija je istakao i opredijeljenost Savjeta ministara za evropske integracije, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje mehanizma koordinacije i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

Ovom prilikom predsjedavajući Savjeta ministara je zahvalio ambasadoru Fildu i Velikoj Britaniji na dosadašnjoj dobroj saradnji, kao i na podršci reformskim procesima u BiH, te izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije