BiH

Tegeltija sa Đorđevićem političkim i ekonomskim temama

Tegeltija sa Đorđevićem političkim i ekonomskim temama
Foto: N.N. | Tegeltija sa Đorđevićem političkim i ekonomskim temama

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

Ovom prilikom, Tegeltija je upoznao je ambasadora Đorđevića sa aktivnostima Savjeta ministara u narednom periodu, među kojima je i iznalaženje rješenja u vezi sa pitanjem granica između BiH i Republike Srbije.

Tegeltija je tokom sastanka naglasio da je rješavanje pitanja granica od životne važnosti za građane, ali i za povećanje spoljnotrgovinske razmjene dvije zemlje.

Zajednički je ocijenjeno da postoji  otvoren prostor za dodatno unapređenje već dobrih prijateljskih odnosa dvije zemlje na svim poljima od obostranog interesa.

Ovom prilikom Tegeltija je istakao i da bi unapređenje regionalne saradnje, te stvaranje pretpostavki za kvalitetniji život građana, trebalo da bude primarni interes za sve zemlje u okruženju.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o trenutnim bezbjednosnim izazovima u BiH, regionu i svijetu, te ocijenili da bezbjednosni izazovi obavezuju na jaču međusobnu saradnju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije