BiH

Tegeltija sa ambasadorom Hrvatske o unapređenju saradnje

Tegeltija sa ambasadorom Hrvatske o unapređenju saradnje
Foto: Savjet ministara BiH | Tegeltija sa ambasadorom Hrvatske o unapređenju saradnje

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa.

Tegeltija je ovom prilikom istakao opredijeljenost Savjeta ministara da uloži maksimalne napore kako bi BiH nastavila proces pridruživanja Evropskoj uniji, što, kako je naglasio, zahtijeva zajedničko djelovanje svih nivoa vlasti u BiH uz puno poštovanje nadležnosti i mehanizma koordinacije.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, predsjedavajući Savjeta ministara naglasio je da su dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje ustavne strukture BiH, koja podrazumijeva punu ravnopravnost tri konstitutivna naroda, od ključnog značaja za nesmetano funkcionisanje institucija na nivou BiH i jačanje političkog dijaloga.

Tokom sastanka sagovornici su ocijenili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri, te iskazali opredjeljenje za rješavanje svih otvorenih pitanja, uz međusobno uvažavanje i na dobrobit građana obje zemlje.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim bezbjednosnim i zdravstvenim izazovima u vezi sa migrantskom krizom i pojavom virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije