BiH

Tim ljekara UKC-a RS stigao u Hag kako bi pregledali Ratka Mladića

Tim ljekara UKC-a RS stigao u Hag kako bi pregledali Ratka Mladića
Foto: Arhiva Nezavisnih/RTRS | Tim ljekara UKC-a RS stigao u Hag kako bi pregledali Ratka Mladića

HAG – Tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra RS, koje predvodi Vlado Đajić, generalni direktor ove zdravstvene ustanove, stigao je u Hag (Nizozemska), i u srijedu će pregledati generala Ratka Mladića.

Ljekari bi trebalo da utvrde kakvo je zdravstveno stanje generala Mladića i predlože adekvatnu terapiju, prenosi RTRS.

Za porodicu generala ovo će, kako kažu, biti veoma značajno, između ostalog i zbog toga što će ljekari sa generalom komunicirati na maternjem jeziku.

Pored Đajića, u timu ljekara su i Milan Stojaković, Nikola Šobot i Siniša Miljković, koji će, kako je ranije rečeno, procijeniti zdravstveno stanje generala Mladića, vidjeti kako su rađene pretrage, kakvu terapiju prima, da li je potrebno uraditi još nešto od pretraga i drugo.

"Ide kompletan, veoma stručan tim, doktora nauka iz svojih obasti da ga pregledamo i doprinesemo unapređenju njegovog zdravstvenog stanja. Isto tako smo išli pregledati Stojana Župljanina i Miću Stanišića i nakon naše posjete, pregleda i promijenjene terapije oni se osjećaju mnogo bolje. Doprinijeli smo unapređenju njihovog zdravstenog stanja i idemo sad da vidimo možemo li isto tako kod generala Mladića", rekao je Đajić uoči puta u Hag.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici kada mu je ugrađen pejsmejker. Već sljedećeg dana vraćen je u pritvorsku sobu u Sheveningenu.

Generalov sin Darko Mladić ranije je izjavio Srni da je za njegovog oca najvažnije da ga pregleda tim ljekara koji govore srpskim jezikom, te da je tim ljekara iz Republike Srpske koji u Hag putuje na eksplicitan zahtjev njegovog oca formiran prema trenutnim potrebama generala.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora.

Vezana vijest:

Đajić: Tim ljekara putuje sutra u Hag da pregleda generala Mladića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije