BiH

Čubrilović u posjeti istočnoj Hercegovini: Podrška republičkih institucija Trebinju

Čubrilović u posjeti istočnoj Hercegovini: Podrška republičkih institucija Trebinju
Foto: Srna | Trebinje grad sa povoljnim ambijentom za strane investitore

TREBINJE - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo zbog napretka Trebinja, koje, kako je rekao nakon posjete Gradskoj upravi i "Elektroprivredi RS", iz dana u dan doživljava novi preobražaj, koji se očituje u novim investicijama, novim razvojnim šansama, ali i energetskim projektima.

On je nakon razgovora sa rukovodstvom "Elektroprivrede RS", sa Lukom Petrovićem na čelu, istakao da naročito raduje činjenica da ova kompanija najavljuje nekoliko projekata vrijednih gotovo milijardu evra, a nosioci republičke vlasti će, kako je obećao, na sve načine doprinositi da ti projekti što prije zažive.

"Za razvoj nema ništa važnije od novih investicija, koje znače i nova radna mjesta i novi bruto društveni proizvod, odnosno sve ono što priželjkuju ljudi koji žele da ostanu i opstanu na ovim prostorima", istakao je Čubrilović.

On je i nakon posjete Gradskoj upravi izrazio zadovoljstvo što se, kako je rekao, uvjerio da vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić ima viziju kako unaprijediti život građana i stvoriti uslove za nove investicije.

"Raduje činjenica da Trebinje ima veliki napredak u stanogradnji, da je za samo godinu dana izgrađeno više od 500 stanova za koje postoji tržište, tako da i neke diplomate kupuju stanove u ovom gradu, što najslikovitije govori o tome da je ovo grad koji će i u budućnosti imati još veću perspektivu", kazao Čubrilović.

Kaže da se u Gradskoj upravi uvjerio kako Trebinje na kvalitetan način rješava višak zaposlenih, te da raduje što je svako od njih na izvjestan način zbrinut. 

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je nakon Čubrilovićeve posjete istakao da raduje što ovaj grad ima podršku republičkih institucija, koje su pozitivno ocijenile dosadašnji rad Gradske uprave, kao i planove u budućnosti.

Čubrilović se susreo i sa svojim kolegama iz Demokratskog saveza, gdje su se svi saglasili da će Mirka Ćurića podržati u kandidaturi za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima.

Nakon Trebinja, Nedeljko Čubrilović je posjetio i Bileću, gdje je rekao da je najveći problem za ovu lokalnu samoupravu višak zaposlenih u opštinskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije