BiH

U Mostaru počeo trilateralni sastanak predsjednika i šefova diplomatija

U Mostaru počeo trilateralni sastanak predsjednika i šefova diplomatija
Foto: N.N. | Vučić i Grabar-Kitarović stigli u Mostar, počeo sastanak sa članovima Predsjedništva BiH

MOSTAR - Počeo je sastanak u hotelu "Mepas" u Mostaru na koji su došli ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Za 14.20 časova predviđeno je zajedničko fotografisanje članova Predsjedništva BiH i predsjednika Srbije i Hrvatske, a potom će uslijediti obraćanje medijima članova Predsjedništva BiH, Kitarovićeve i Vučića.

Ranije je trilateralni sastanak predsjedavajućeg i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića sa predsjednicima Republike Hrvatske i Srbije Kolindom Grabar-Kitarović i Aleksandrom Vučićem počeo je u Mostaru.

Kako je javila novinarka "Nezavisnih" Mirsada Lingo - Demirović, uoči trilateralnog sastanka u Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru prvo su stigli Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić.

A nakon njih i Aleksandr Vučić, kojeg je prethodno na aerodromu dočekao Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

Nakon Vučića pred Ured hrvatskog člana Predjedništva BiH stigla je i Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske.

Sastanak članova Predsjedništva BiH sa Vučićem i Kitarovićevom održan je u 12.00 časova u kabinetu hrvatskog člana Predsjedništva BiH kako je najavljeno ranije iz Predsjedništva BiH.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije