BiH

Trivić u NS RS: Tema na kojoj ne treba partijašiti

Trivić u NS RS: Tema na kojoj ne treba partijašiti
Foto: N.N. | Trivić u NS RS: Tema na kojoj ne treba partijašiti

BANJALUKA - Jelena Trivić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS, rekla je da SNSD-ovi poslanici nisu podržali deklaraciju SDS-ovog Nebojše Vukanovića o statusu Srba i SPC u Crnoj Gori.

"Ovo je čisto partijašenje. Ovo nije tema na kojoj se treba partijašiti galamom", rekla je Trivićeva u obraćanju na Posebnoj sjednici NSRS.

Trivićeva je upitala šta je sa Sretenjskom deklaracijom koju je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništava BiH najavio, a koja je trebala da se donese u okviru specijalnih paralalenih veza sa Srbijom.

"Toliko ste stvari najavili i odustalli od njih da to čovjek ne može da pobroji. Srpsko jedinstvo?! Vi ste pobrkali termin jednistvo i jednoumlje. Razdvojite jedinstvo od jednoumlja. To Vam savjetujem, biće bolje za vas", kazala je Trivić.

U Banjaluci je u toku Posebna sjednica Narodne skupštine RS.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka - Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Zaključka i Odluke Predsjedništva BiH, usvojenih na 9. redovnoj sjednici, održanoj 19. februara, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Riječ je o Dodikovim izjavama o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije