BiH

Trninić: Nivo BiH nema nadležnosti za realizaciju puta Sarajevo-Beograd

Trninić: Nivo BiH nema nadležnosti za realizaciju puta Sarajevo-Beograd
Foto: N.N. | Trninić: Nivo BiH nema nadležnosti za realizaciju puta Sarajevo - Beograd

BANJALUKA - Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, rekao je da nivo BiH nema nadležnosti za realizaciju puta Sarajevo - Beograd.

Trninić je ovim prokomentarisao pismo namjere o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, koje su juče u Sarajevu potpisali Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta BiH i Ahmet Arslan ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske.

Rekao je da Srpska određuje prioritete i sprovodi projekte koji se odnose na izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, a ne nivo BiH.

"Pismo namjere nema nikakvu težinu dok ne bude postignut dogovor sa Republikom Srpskom. Federacija BiH može početi sa realizacijom projekata, ali niko ne može odlučivati o Srpskoj", dodao je Trninić.

On je podsjetio da Republika Srpska u strateškim dokumentima ima definisane trase i projekte za auto-put prema Beogradu.

"Imamo više projekata koji ne isključuju jedan drugi i plan je da do 2030. godine budu realizovani. Jedan od projekata se odnosi na izgradnju auto-puta od Istočnog Sarajeva, prema Sokocu, zatim Rogatici, Višegradu i do granice sa Srbijom", naveo je Trninić.

On je ponovio da u BiH mora postojati dogovor o svemu, pa i o izgradnji infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije