BiH

Trninić: U planu restrukturisanje "Pošta"

Trninić: U planu restrukturisanje "Pošta"
Foto: Arhivska fotografija | Trninić: U planu restrukturisanje "Pošta"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas da je u planu restrukturisanje preduzeća "Pošte Srpske", a da se već radi na restrukturisanju preduzeća "Željeznice Republike Srpske".

Trninić je istakao da su plate u "Poštama" niže od prosječnih plata u javnoj upravi, te da je 2016. godine bilo 280 više zaposlenih nego trenutno.

On je rekao da je u proteklom periodu broj zaposlenih u javnim preduzećima iz resora ovog ministarstva smanjen za 1.200.

Govoreći u Narodnoj skupštini Republike Srpske o interpelaciji za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj, on je naveo da je restrukturisanjem predviđeno smanjenje broja zaposlenih u "Željeznicama" za oko hiljadu, te da su izvršene značajne organizacione promjene.

"U 2014. godini bilo je 3.290 zaposlenih, maksimalno ih je bilo 2010. godine 3.634, a na kraju prošle godine 2.740. Kada je riječ o zaradama, one su iznosile 333 KM 2004. godine /prosječna neto zarada/, da bi na kraju prošle godine iznosila 628 KM", istakao je Trninić.

On je zaključio da je u ranijem periodu bilo smjena uprava pojedinih preduzeća, poput preduzeća "Putevi Srpske", kao i u "Željeznicama Srpske" i "Poštama Srpske", gdje su ostali samo generalni direktori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije