BiH

Turbulencije u SDS-u (ni)su završene

Turbulencije u SDS-u (ni)su završene
Foto: N.N. | Turbulencije u SDS-u (ni)su završene
Dejan Šajinović

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - "Glavni odbor SDS-a pokazao je da stoji iza dosljedne i principijelne politike na platformi na kojoj su građani glasali na proteklim izborima", rekao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, juče za "Nezavisne".

"Ni u jednom slučaju stranka nije spremna da prevari svoje članstvo i sve druge koji nam dali povjerenje tako što će se baviti političkom trgovinom. Zahvalan sam Glavnom odboru na takvom razmišljanju i vrijednostima koje očigledno dijelimo", rekao je Govedarica

SDS ostaje opoziciona politička stranka, a svi koji su za saradnju s novom vlasti u RS isključeni su iz stranke, zaključeno je na sjednici Glavnog odbora, koja je u subotu održana u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici su iz stranke, među ostalima, isključeni Obren Petrović, Uroš Vojinović i Kostadin Vasić.

Govedarica je, nakon sjednice, u subotu rekao da je iskorištena statutarna odredba da bude raspušten dobojski odbor, odnosno odredba da niži organ ne može donositi odluke o bilo kakvoj vrsti koalicione saradnje sa ostalim političkim organizacijama.

"Prema tome, narodni poslanici iz Doboja iz SDS-a koji su se, između ostalog, zvanično izjasnili na osnovu dopisa kojim sam se obratio Nebojši Mariću i Danijelu Jošiću da se izjasne kom klubu pripadaju i da li pripadaju klubu SDS-a ili SNSD-a, kako je to najavio portparol SNSD-a, oni su juče u obraćanju javnosti na konferenciji za štampu saopštili da će biti nezavisni poslanici i danas je Glavni odbor stranke isključio iz članstva i Marića i Jošića", rekao je Govedarica u subotu.

Isključeni članovi juče nam se nisu javljali na telefon, a jedan iz suprotnog tabora stranke nezvanično nam je rekao da glasanje GO nije validno, jer u njemu nisu učestvovali najveći odbori.

"Oni su tamo dobili podršku manjih odbora, i to ni na koji način ne odražava stvarno stanje u stranci", rekao je ovaj izvor.

Nemanja Vasić, potpredsjednik SDS-a, juče nam je rekao da je priča o podjelama završena, da je odstranjeno "žarište koje je pravilo probleme" i da se sad samo može očekivati "uobičajena nervoza" koja prati unutarstanačke izbore u bilo kojoj stranci, a koji su najavljeni u narednom bliskom periodu.

Na konstataciju da glasanje u Glavnom odboru ne predstavlja "pravo stanje u stranci", Vasić kaže da ti koji to tvrde imaju probleme s matematikom.

"Tamo su bila samo dva protiv, a jedan uzdržan. Ako to nije pravo stanje, nego da je važnije šta misle ona dva koji su protiv, onda su valjda u pravu", kaže Vasić.

SDS

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

barakuda

Boki, jesi li ti onaj u čošku, na koklici?

BoјаnBL

Sa jednim glasom PROTIV i vi imate ovakav naslov u (ne)Zavisnim ? ? hahaha a jeste postali SNSDovi pacijenti

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije