BiH

Turski ministar obišao gradilište Ferhat-pašine džamije u Banjaluci

Turski ministar obišao gradilište Ferhat-pašine džamije u Banjaluci
Turski ministar obišao gradilište Ferhat-pašine džamije u Banjaluci

BANjALUKA - U Palati Republike u Banjaluci u toku je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ministra inostranih poslova Turske Ahmeta Davutoglua.

Davutoglu je prethodno obišao gradilište Ferhat-pašine džamije u Banjaluci i razgovarao sa banjalučkim muftijom Edhemom Čamdžićem o obnovi ovog vjerskog objekta, koju je pomogla Turska uprava za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA).

Turski šef diplomatije razgovaraće u subotu u Banjaluci i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, a nakon sastanka biće izdato saopštenje za javnost.

Davutoglu, koji boravi u posjeti BiH, razgovarao je u Sarajevu sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predstavnicima više političkih stranaka, a u večernjim časovima posjetiće se Mostar, gdje će se sastati sa predsjednicima HDZ BiH i HDZ 1990 Draganom Čovićem i Božom Ljubićem, te liderima još nekoliko političkih partija.                                                                                

On je rekao novinarima u Sarajevu da Turska želi da pomogne formiranje vlasti u BiH i doprinese njenom napretku.

"Kao predstavnici međunarodne zajednice sastajemo sa predstavnicima političkih stranaka svih naroda i nadamo se da će uskoro biti uspostavljena vlast, te da će zemlja krenuti putem političkog i ekonomskog prosperiteta", rekao je Davutoglu, dodavši da je u BiH doputovao u svojstvu predsjedavajućeg Komiteta ministara Savjeta Evrope da bi pomogao u formiranju vlasti te da na taj proces gleda sa optimizmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije