BiH

Tužilaštvo BiH će ponovo Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ećima

Tužilaštvo BiH će ponovo Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ećima
Foto: N.N. | Tužilaštvo BiH će ponovo Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ećima

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH ponovo će Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ljubana Ećima za zločine protiv čovječnosti na području Kotor Varoša i okoline, saopšteno je iz ove pravosudne institicije.

"Postupajući tužilac Tužilaštva BiH Mersudin Pružan je, uz optužnicu, predložio pozivanje 261 svjedoka, te prilaganje oko 1.450 materijalnih dokaza, kao i zapisnik o ispitivanju osumnjičenog, koje je u prisustvu njegovog advokata organizovano 26. juna 2019. godine u Odjeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, jer se nalazi u bjekstvu i nedostupan je pravosudnim organima BiH", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

U saopštenju je navedeno da je sačinjen i zapisnik Višeg suda u Beogradu o ispitivanju osumnjičenog, koji je dostavljen Sudu BiH.

Tužilaštvo je, nakon što je Sud BiH odbacio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Ećima za ratne zločine nad Bošnjacima, uputilo pojašnjenje u vezi proceduralnih radnji.

"Odluka o potvrđivanju ili odbijanju optužnice je procesna radnja Suda BiH, koju Tužilaštvo ne može komentarisati", navedeno je u saopštenju.

Iz ove institucije je saopšteno da je u Tužilaštvu BiH donesena odluka, da se formira tim tužilaca iz Posebnog odjela za ratne zločine, koji će raditi na predmetu protiv Ećim Ljubana.

"Tim će poduzeti sve potrebne aktivnosti, kako bi se što prije nastavilo procesuiranje u ovom predmetu", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije