BiH

Pratite nas na Google news

Tužilaštvo BiH će ponovo Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ećima

Tužilaštvo BiH će ponovo Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ećima
Foto: N.N. | Tužilaštvo BiH će ponovo Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ećima
Srna

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH ponovo će Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ljubana Ećima za zločine protiv čovječnosti na području Kotor Varoša i okoline, saopšteno je iz ove pravosudne institicije.

"Postupajući tužilac Tužilaštva BiH Mersudin Pružan je, uz optužnicu, predložio pozivanje 261 svjedoka, te prilaganje oko 1.450 materijalnih dokaza, kao i zapisnik o ispitivanju osumnjičenog, koje je u prisustvu njegovog advokata organizovano 26. juna 2019. godine u Odjeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, jer se nalazi u bjekstvu i nedostupan je pravosudnim organima BiH", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

U saopštenju je navedeno da je sačinjen i zapisnik Višeg suda u Beogradu o ispitivanju osumnjičenog, koji je dostavljen Sudu BiH.

Tužilaštvo je, nakon što je Sud BiH odbacio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Ećima za ratne zločine nad Bošnjacima, uputilo pojašnjenje u vezi proceduralnih radnji.

"Odluka o potvrđivanju ili odbijanju optužnice je procesna radnja Suda BiH, koju Tužilaštvo ne može komentarisati", navedeno je u saopštenju.

Iz ove institucije je saopšteno da je u Tužilaštvu BiH donesena odluka, da se formira tim tužilaca iz Posebnog odjela za ratne zločine, koji će raditi na predmetu protiv Ećim Ljubana.

"Tim će poduzeti sve potrebne aktivnosti, kako bi se što prije nastavilo procesuiranje u ovom predmetu", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije