BiH

Pratite nas na Google news

Tužilaštvo BiH traži smjenu potpredsjednice VSTS Ružice Jukić

Tužilaštvo BiH traži smjenu potpredsjednice VSTS Ružice Jukić
Tužilaštvo BiH traži smjenu potpredsjednice VSTS Ružice Jukić
S.V.

SARAJEVO - Kolegij svih tužilaca je jednoglasno zauzeo stav da Ružica Jukić ni u kom slučaju ne može predstavljati niti zastupati interese pravosudne zajednice i Tužilaštva BiH.

Sa svojim istupima, navedena se izravno stavlja na stranu osumnjičenih i optuženih osoba u predmetima Radončić i dr. i Pavlović banka, čime izravno vrši uticaj na postojeće istrage i vrši pritisak na pravosudne institucije koje odlučuju u ovim predmetima.

"Donekle razumijemo pritiske medija i politike, ali za osobe koje moraju da zastupaju interese pravosuđa, to je nedopustivo", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Kolegij Tužiteljstva BiH traži smjenu ovog člana VSTS BiH, te ujedno obavještava javnost da nikada neće podleći pritiscima politike ili medija, a naročito članova VSTS koji se stavljaju u službu ovakvog pritiska.

"Takođe, kolegij je zauzeo stav da se prema odvjetničkoj komori uputi zahtjev za procesuiranje i disciplinsko sankcioniranje advokata Vidović Vasvije, zbog neprimjerenih medijskih istupa protiv pravosudne zajednice.

Pošto je ovo odlučna borba za opstanak nezavisnog pravosuđa i države Bosne i Hercegovine, poručujemo građnima Bosne i Hercegovine da nećemo podleći bilo kakvim pritiscima", saopštili su iz Tužilaštva i poručuju građanima BiH da nema nedodirljivih i da su svi građani pred zakonom jednaki.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije