BiH

U Banjaluci skup podrške jedinstvu Socijalističke partije

U Banjaluci skup podrške jedinstvu Socijalističke partije
Foto: N.N. | U Banjaluci skup podrške jedinstvu Socijalističke partije

BANJALUKA - Skup podrške jedinstvu Socijalističke partije, narodnim poslanicima Socijalističke partije i Gradskom odboru SP Banjaluka održaće se danas u 15 časova ispred prostorija partije (Jovana Dučića 25).

Skup se održava u organizaciji članova i simpatizera SP, koji su pozvali predsjednika Gradskog odbora Gorana Selaka, narodne poslanike i predsjednika SP Petra Đokića da im se obrate.

Narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak kaže da će doći na skup koji danas u 15 časova organizuju članovi i simpatizeri Socijalističke partije iz Banjaluke. Selak je pozvao na jedinstvo u partiji u čitavoj Republici Srpskoj i poručio da Socijalisti neće dozvoliti cijepanje partije.

"Obaviješten sam da članovi i simpatizeri danas održavaju skup podrške narodnim poslanicima kojima su dali svoje glasove, kao i Klubu SP. Doći ću da izrazim zahvalnostna podršci  da pozovem na razum i jedinstvo od Trebinja do Novog Grada. Partija ne može da bude taoc samovolje jednog čovjeka. Pozvan je i predsjednik partije Petar Đokić da se i on obrati članovima partije i očekujem da dođe i objasni svoje postupke", kaže Selak.

Turbulencije u SP-u počele su prije dva dana kada je grupa poslanika Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustia sjednicu Izvršnog odbora partije, te održali sastanak kluba poslanika gdje su donijeli zaključak da od premijera Radovana Viškovića traže smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

Zatim je Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) saopštio da ne podržava samoinicijativno djelovanje grupe narodnih poslanika ove partije i da odbacuje kao neosnovane njihove zahtjeve za smjenu lidera SP-a Petra Đokića.

A onda je Đokić, odnosno Organi Socijalističke partije,  donijeli odluku da iz stranke isključe Maksim Skoka i Goran Selak, kao i Milenko Savanović.

Strasti se nisu smirile ni danas, a jutros je Đokić najavio i prijave zbog zloupotrebe ličnih podataka.

Naime, sinoć se u javnosti pojavila priča da se ispred sjedišta partije organizuje okupljanje članstva, ali je Đokić to demantovao.

Međutim, kako su sada najavili simpatizeri i članovi SP-a, skup podrške će biti održan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije