BiH

U Beogradu sastanak Dodika i Vučića, nakon toga zajednička sjednica vlada RS i Srbije

U Beogradu sastanak Dodika i Vučića, nakon toga zajednička sjednica vlada RS i Srbije
Foto: N1 | U Beogradu sastanak Dodika i Vučića, nakon toga zajednička sjednica vlada RS i Srbije
Srna

BEOGRAD - Sastanak predsjednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i premijerki Ane Brnabić i Željke Cvijanović počeo je danas prije podne u Palati Srbija. Istovremeno, u odvojenim sastancima, razgovaraju ministri dvije vlade, a zatim će uslijediti zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske.

Zajednička sjednica dvije vlade biće održana u Palati Srbija s početkom u 11.30 časova, dok su izjave za medije premijera planirane u 13.30 časova, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Nakon izjava predviđeno je svečano potpisivanje sporazuma o saradnji u oblastima infrastrukture kvaliteta između Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Ministarstva privrede Srbije.

Sporazum će  potpisati ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar privrede Srbije Goran Knežević, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Biće  potpisan i memorandum o saradnji Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za period od 2017. do 2021. godine.

Memorandum će potpisati ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević i ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević.

Predstavnici Republike Srpske i Srbije potpisaće danas u Beogradu memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja,  saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Memorandum će potpisati ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim LJajić.

Svečano potpisivanje sporazuma i memoranduma o saradnji planirano je za 13.45 časova.

Prema programu, od 11.00 do 11.30 časova planiran je sastanak Vučića, Dodika, Brnabićeve i Cvijanovićeve.

U isto vrijeme planirani su i razgovori ministara dvije vlade. 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije