BiH

U Delijaš prevezena 93 migranta iz Bihaća

U Delijaš prevezena 93 migranta iz Bihaća
Foto: Ilustracija | U Delijaš prevezena 93 migranta iz Bihaća
Srna

TRNOVO - U Azilantski centar Delijaš u Trnovu danas su prevezena 93 migranta iz Bihaća, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Riječ je o migrantima koji su boravili u parkovima i na zelenim površinama u urbanom dijelu Bihaća. 

Oni su autobusima prevezeni u Delijaš, kojim upravlja Ministarstvo bezbjednosti BiH, koje je danas i obezbijedilo prevoz za migrante. 

Iz Službe za poslove sa strancima ističu da je prebacivanje migranata proteklo bez incidenata, te da će na ovaj način biti smanjen pritisak na područje Bihaća koje je najviše pogođeno povećanim prilivom migranata. 

U saopštenju se navodi da Azilatski centar Delijaš nema dovoljno kapaciteta, ali da će migrantima biti obezbijeđeni adekvatan smještaj, potrebna zdravstvena zaštita, te drugi uslovi neophodni za human boravak dok u BiH ne bude riješen njihov status na osnovu podnesenog zahtjeva za azil. 

Akciju prebacivanja migranata danas je sprovela Služba za poslove sa strancima u skladu sa svojim nadležnostima, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo. 

Predmetom rada Službe za poslove sa strancima od početka godine do danas bilo je obuhvaćeno više od 8930 migranata. 

"Služba za poslove sa strancima vrši registraciju migranata, uzima njihove biometrijske podatke, svakodnevno prikuplja operativna saznanja i informacije o mjestima ilegalnog prelaska granice, njihovog kretanja kroz BiH i postojanju elemenata krijumčarenja migranata", navodi se u saopštenju. 

Iz ove službe napominju da razmjenom informacija sa drugim agencijama za provođenje zakona daju svoj doprinos ukupnoj bezbjednosti u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije