BiH

U Švajcarskoj predstavljen potencijal Srpske

U Švajcarskoj predstavljen potencijal Srpske
Foto: N.N. | U Švajcarskoj predstavljen potencijal Srpske

BANJALUKA - Delegacija Vlade Republike Srpske predstavila je danas u Cirihu potencijale Republike Srpske i istakla da je Srpska prepoznata kao dobar domaćin i pouzdan partner, u šta su se uvjerili i investitori iz Švajcarske kroz ranija ulaganja.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić poručio je da Srpska raspolaže velikim potencijalom za razvoj zdravstvenog turizma i da je, zahvaljujući značajnim ulaganjima u proteklim godinama, poboljšan kvalitet usluge za pacijente.

"Privredna, kulturna i zdravstvena spajanja daju značaj razvoju i opstanku srpskog naroda na svim prostorima, a posebno podršku nama u Srpskoj, da se povežemo sa zdravstvenim ustanovama i da od njih usvajamo znanja i iskustva i prenosimo to na prostor Srpske, razvijamo bolje društvo, iz kojeg će se manje odlaziti, a više dolaziti", rekao je Bogdanić na Samitu poslovne dijaspore "SAMIT 2018".

On je dodao da su ključne oblasti na kojima se zasniva zdravstveni turizam u svijetu stomatologija, ortopedija, fizikalna medicina i rehabilitacija u banjama, te da su upravo ove grane vrlo dobro razvijene u Srpskoj.

"Stranim turistima, ali i našoj dijaspori, imamo šta da ponudimo i možemo da budemo konkuretni ne samo cijenom, nego i kvalitetom. Zdravstveni turizam može da bude naš brend, najbolje iskorišćen potencijal", poručio je Bogdanić.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić napomenula je da je u Srpskoj za registraciju poslovnog subjekta potrebno tri dana, da su smanjeni troškovi početka poslovanja i da je poreska politika u Srpskoj najstimulativnija u regionu.

Golićeva i Bogdanić prisustvuju Samitu na poziv Udruženja srpskih privrednika Švajcarske, saopšteno je iz Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije, na čijem je čelu Golićeva.

Delegacija Vlade Srpske na ovom samitu predstavlja ekonomske, naučne i turističke potencijale Republike Srpske, kao i mogućnosti za međusobnu saradnju, kako sa Udruženjem srpskih privrednika Švajcarske, tako i sa privrednim institucijama Švajcarske.

Ključne teme ekonomskog foruma koji se održava u okviru Samita su turizam i zdravstveni turizam, IT oblast, proizvodnja, trgovina i građevinarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije