BiH

Pratite nas na Google news

"U izvještaju SB UN posebno poglavlje o neustavnom djelovanju Incka"

"U izvještaju SB UN posebno poglavlje o neustavnom djelovanju Incka"
Foto: Arhiva | U izvještaju SB UN posebno poglavlje o neustavnom djelovanju Incka
Srna

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske će u narednom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN posvetiti poglavlje neustavnom i antidejtonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH, pišu "Večernje novosti".

U Vladi Srpske ovom listu je potvrđeno da će posebno biti obrađene netačne izjave Incka o državotvornom statusu Republike Srpske.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su važni stavovi Srpske koji se iznose u izvještajima Savjetu bezbjednosti UN da bi svi koji se interesuju za sitaciju u BiH i Srpskoj imali cjelovitu sliku, a ne jednostranu, kako to prikazuje Incko.

"Republika Srpska u svojim izvještajima daje odgovore na sve ktuelne događaje u prethodnom periodu, kao što je ovaj o Danu Republike", rekao je Karan i dodao da je Inckovo tumačenje BiH i Ustava potpuno pogrešno.

Prema njegovim riječima, ova priča traje već 25 godina.

"Tvrdimo šta Ustav definiše, a to je da je Republika Srpska moćan državotvorni entitet koji ima puni unutrašnji suverenitet. To sve piše u Ustavu", rekao je Karan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije