BiH

Pratite nas na Google news

U kampovima trenutno 5.500 migranata, Radončić najavio novi pristup

U kampovima trenutno 5.500 migranata, Radončić najavio novi pristup
Foto: Ilustracija | U kampovima trenutno 5.500 migranata, Radončić najavio novi pristup
N.N.

SARAJEVO - Članovi Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH konstatovali su danas da je, zbog vremenskih uslova, smanjen broj ulazaka ilegalnih migranata u BiH, te da se trenutno u prihvatnim centrima nalazi 5.500 osoba.

Na sastanku u Sarajevu razmotrena je trenutna situacija u ovoj oblasti, a ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Fahrudin Radončić najavio je novi pristup u upravljanju ilegalnim migracijama u BiH.

On je istakao da će fokus biti na efikasnijoj kontroli granice i sprečavanju ulazaka ilegalnih migranata u BiH, jačanju kapaciteta Granične policije i Službe za poslove sa strancima BiH.

Radončić je najavio i razgovore sa ministrima unutrašnjih poslova susjednih zemalja o zajedničkom rješavanju ovog problema, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

On je posebno naglasio da briga o migrantima ne može biti problem samo Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, već svih institucija i nivoa vlasti u BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih nadležnih ministarstava i institucija sa nivoa BiH, entitetskih štabova za migracije i Brčko distrikta, međunarodnih organizacija, kao i policijski komesari Unsko-sanskog i Kantona Sarajevo.

Članovi Operativnog štaba dogovorili su i održavanje posebne tematske sjednice na kojoj će biti pripremljena nova strategija i plan za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije