BiH

Pratite nas na Google news

U kasarni Kozara održana vježba MUP-a RS, američkih specijalaca i SIPA

U kasarni Kozara održana vježba MUP-a RS, američkih specijalaca i SIPA
Foto: Vlada RS | U kasarni Kozara održana vježba MUP-a RS, američkih specijalaca i SIPA
Fena

BANJALUKA - Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), u saradnji s Kancelarijom vojnog atašea Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegvoini i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na prostoru kasarne Kozara realizovali zajedničku vježbu sa ciljem unapređenja kapaciteta specijalnih snaga za reagovanje u svim vrstama kriznih situacija.

Vježbi su prisustvovali direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum, vojni ataše Ambasade SAD u BiH Majkl Tarkinto, predstavnik EUFOR-a brigadni general Gabor Horvat, te komandanti specijalnih jedinica MUP-a Republike Srpske i SIPA.

Ovim aktivnostima, čiji je cilj unapređenje kapaciteta specijalnih snaga za reagovanje u svim vrstama kriznih situacija, te poboljšanje njihove međusobne komunikacije i djelovanja, prethodila je obuka.

U vježbi je učestvovalo 30 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS, 30 pripadnika SIPA i šest pripadnika SOFLE tima (Tim za vezu snaga za specijalne operacije SAD).

Iz MUP RS podsjećaju da ostvaruju dugogodišnju saradnju s Timom za vezu snaga za specijalne operacije SAD, SOFLE timom, kroz koju je izvršeno niz obuka za unapređenje kapaciteta SAJ-a, a očekuje se i nastavak saradnje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije