BiH

U srijedu o prijavi Bosića protiv Majkićeve

U srijedu o prijavi Bosića protiv Majkićeve
U srijedu o prijavi Bosića protiv Majkićeve

SARAJEVO - Zajednička komisija za ljudska prava parlamenta BiH raspravljaće u srijedu o prijavi Mladena Bosića (SDS), zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, protiv Dušanke Majkić (SNSD), poslanika u Predstavničkom domu BiH.

Bosić u prijavi tvrdi da je Majkićeva gostujući u emisiji "Aspekt" kazala da je on poslije pada zakona o akcizama sav usplahiren i sretan strčao u restoran i rekao: "Dobro je, pale su akcize, neće biti penzija i plata", te da je ona davala izjave koje nisu potkrijepljene dokazima.

Ne zna se još kakvi će biti stavovi većine članova Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH, jer juče niko, izuzev poslanika SNSD-a Lazara Prodanovića, koji je, takođe, član Komisije, nije bio raspoložen da da komentar i kaže kako će se odnositi prema ovoj prijavi, koja je, kako nam je rečeno, prva ovakve vrste u parlamentu BiH.

Saša Magazinović (SDP BiH), član Komisije, ističe da je ovih dana bio na putu, da je dobio sadržaj prijave, ali da u ovom momentu ne može komentarisati jer je nije pročitao.

Lazar Prodanović (SNSD), član Komisije, kazao je da on i Nebojša Radmanović neće podržati ovu prijavu, te da je čudno da se jedan poslanik prijavljuje Komisiji za kodeks zbog javnog iznošenja mišljenja.

"Jasno je da mi i Savez za promjene nemamo isto mišljenje i jasno je da oni blokiraju sve procese koji su od interesa za RS", kazao je Prodanović.

Majkićeva je poslije podnošenje prijave kazala da je poslanik SBB-a (Damir Arnaut) izašao i rekao to što je ona ponovila na televiziji.

"Ima ljudi koji će to potvrditi", kazala je Majkićeva.

Međutim, Arnaut je u izjavi novinarima rekao da postoji stenogram sa sjednice, te da ne bi komentarisao ono što je rekao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije