BiH

U subotu SDS odlučuje između Šarovića i Govedarice

U subotu SDS odlučuje između Šarovića i Govedarice
Foto: Tanjug | U subotu SDS odlučuje između Šarovića i Govedarice

BANJALUKA – Glavni odbor SDS-a bi trebalo da u subotu u 13 časova u Banjaluci donese odluku o tome ko je kandidat te stranke za jednu od dvije najviše pojedinačne izborne funkcije na narednim opštim izborima u oktobru, rečeno je "Nezavisnim".

Nezvanično, u stranci još uvijek nije "prelomljeno" hoće li kandidat biti Vukota Govedarica, predsjednik stranke, ili Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Iako članovi SDS-a odlučno negiraju da postoje bilo kakve nesuglasice, ipak nezvanično saznajemo da se vodi žučna polemika oko toga ko će biti njihov kandidat, a saznajemo i da je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, odustao od ove funkcije očekujući da bude premijer, mada nam ova informacija nije potvrđena.

Podsjećamo, Mladen Ivanić, srpski član Predsjedištva BiH, već je zvanično najavljen kao kandidat PDP-a ispred Saveza za promjene, a sudeći prema najavama iz te stranke, najizglednije je da on bude kandidat za predsjednika RS, dok bi kandidat SDS-a vodio trku na nivou BiH.

Konačna odluka i o jednom i o drugom mogla bi biti poznata u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije