BiH

U zgradi CIK-a smrdi

U zgradi CIK-a smrdi
Foto: Print Screen | U zgradi CIK-a smrdi

SARAJEVO - Sekretarijat Centralne izborne komisije obavijestio je Službu za zajedničke poslove o neuslovnosti sale u kojoj se održavaju sjednice Centralne izborne komisije.

Vanja Bjelica Prutina, član Centralne izborne komisije, rekla je da sala u kojoj održavaju kolegijume i sjednice nije pogodna za rad i sjedenje u njoj zbog vrlo neugodnog mirisa koji se širi.

"Da li je u pitanju neki glodar koji je umro iza ovih zidova, zaista ne znam. Ili je u pitanju neka voda koja teče ili izljev kanalizacije? Ne znam. Neću da ulazim u te razloge. Sredina je vrlo nezdrava, ovdje je nemoguće sjediti, a mi ovdje održavamo kolegijume, sjedimo satima. Molim vas da radi digniteta ove institucije obezbjedite normalne uslove za rad, ne tražimo luksuz od sale. Ako nemamo zbog privremenog finansiranja sredstava za adaptaciju, onda da održavamo kolegijume i sjednice u kancelariji predsjednice, onda to ne možemo zbog strima. Ali sjediti ovdje u ovakvom vazduhu u zatvorenom satima, meni je to neshvatljivo za jednu državnu instituciju", rekla je Bjelica Prutina.

Nju je podržao i Željko Baklar, takođe član Centralne izborne komisije BiH, a sudeći po diskusijama na samoj sjednici, o problemu smrada i neuslovnosti prostorija Centralne izborne komisije BiH bilo je riječi i na Kolegijumu Centralne izborne komisije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije