BiH

UIO BiH: Oduzeti puška i veća količina duvana

UIO BiH: Oduzeti puška i veća količina duvana
Foto: Ustupljena fotografija | UIO BiH: Oduzeta puška i veća količina duvana

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u akciji kodnog naziva “Rafter” na područiju Tuzlanskog kantona oduzeli su veću količinu duvana i duvanskih prerađevina, kao i pušku, u vrijednosti od 65.100 KM.

Tom prilikom izvršen je pretres  stambenog objekta i pomoćnih objekata, u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH, te je pronađeno 85 kg sitno rezanog duvana bez akciznih markica, 615 kg duvana u listu, kao i mašina za rezanje duhana, navode iz UIO. Dodaju da je pronađena i lovačka puška koja je privremeno oduzeta.

Takođe, službenici UIO na području Tuzle kod četiri fizička lica pronašli su veću količinu duvana i cigareta, koji nisu bili obilježeni na zakonom propisani način. Ukupna količina je 2.946 paklica cigareta i 74 kg sitno rezanog duvana, 377 paklica ručno motanih cigareta.

Protiv osumnjičenih osoba biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, navodi iz UIO.

Pozivaju sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje poreza ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije