BiH

UIO BiH: Raspisali konkurs, a radnici već rade

UIO BiH: Raspisali konkurs, a radnici već rade
UIO BiH: Raspisali konkurs, a radnici već rade

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje raspisala je konkurs za prijem 123 radnika.

Kako pojašnjavaju u UIO, konkurs je raspisan za radnike koji već rade u Upravi i koji su ranije zaposleni, ali koji zbog nepostojanja pravilnika o unutrašnjoj organizaciji UIO nisu uspjeli riješiti svoj radno-pravni status.

"Nakon što je Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji, stvoreni su uslovi za rješavanje statusa radnika koji već odavno rade u Upravi", naveli su danas u UIO.

Naime, UIO je dosad radila po Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji UIO iz 2004. godine, a u međuvremenu je uspostavila nove organizacione jedinice, poput Odsjeka za evropske integracije, Odsjeka za zaštitu intelektualnog vlasništva, Posebne jedince za analizu i upravljanje rizikom, a dodijeljene su joj i druge obaveze, poput održavanja svih graničnih prelaza.

Konkursom je radnicima ponuđena plata od 998 do 1.117 KM, a u stalni radni odnos biće primljeni prevodioci, psiholozi, stručni saradnici i viši stručni saradnici koji već rade u regionalnim centrima UIO u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu i Mostaru.

Prema novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji, sistematizovano je ukupno 2.690 radnih mjesta za državne službenike i zaposlenike.

Kako kažu u UIO, upravo je nedostatak ovog pravilnika bio i glavni razlog zbog čega su u 2011. godini od strane Kancelarije za reviziju institucija BiH dobili mišljenje s rezervom za poslovanje u toj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije