BiH

UIO raspisala oglas, traži novi prostor u Banjaluci

UIO raspisala oglas, traži novi prostor u Banjaluci
Foto: Nezavisne/Arhiva | UIO raspisala oglas, traži novi prostor u Banjaluci

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH raspisala je javni oglas za kupovinu objekta za smještaj glavne kancelrarije i regionalnog centra Banjaluka, koji treba prema propozicijama da bude smješten u užem gradskom području.

Za te potrebe traži se poslovni objekat od 16.000 m2, koji ima kancelarijski od 10.000 m2 i višenamjenski prostor od 2.000 m2 i praking minimalno na površini od 4.000 m2. Pored toga parking prostor treba da je uređen i osvijetljen, a objekat da ima svu potrebno imovinsko-pravnu dokumentaciju, navedeno je u oglasu.

Ponude se mogu dostaviti do 17. januara do 12 časova, nakon čega će se izvršiti i njihovo otvaranje, prenosi eKapija.

Ponuđači će biti bodovani prema određenoj formuli, a u formulu ulazi ukupan broj bodova, broj bodova koje je ponuđač dobio za ponuđenu cijenu (najniža cijena) i broj bodova koje je ponuđač dobio za kvalitet gradnje, estetske i funkcionalne karakteristike.

Maksimalan broj bodova je 80 i to se dodjeljuje onome koji ponudi najnižu cijenu.

Podsjećamo, krajem jula Savjet ministara BiH odobrio je novac za kupovinu zgrade, tako da UIO na raspolaganju ima 69,5 miliona KM za ovu namjenu.

Uprava je u više navrata pokušavala da kupi objekat za smještaj u Banjaluci, a na posljednji javni poziv stigla im je ponuda da 17.020 kvadrata poslovnog prostora plate 84,2 miliona KM bez PDV-a, odnosno 98,5 miliona KM s PDV-om. Ponuđeni objekat je u okviru kompleksa koji u centru Banjaluke gradi kompanija Grand Trade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije