BiH

UO UIO BiH usvojio odluku: Srpska da isplati FBiH 28,9 miliona KM

UO UIO BiH usvojio odluku: Srpska da isplati FBiH 28,9 miliona KM
Foto: Ustupljena fotografija | UO UIO BiH usvojio odluku: Srpska da isplati FBiH 28,9 miliona KM

SARAJEVO - Upravni odbor (UO) Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH danas je održao konstitutivnu sjednicu na kojoj je za predsjedavajućeg izabran Zoran Tegeltija, ministar finansija i trezora BiH, te za njegovog zamjenika federalni ministar finansija Jelka Miličević, a potom je održana i redovna sjednica te usvojena odluka o drugom privremenom poravnanju na osnovu kojeg Srpska treba da isplati FBiH 28.826.865 KM.

Članove UO UIO, podsjetimo, čine tri ministra finansija (dva entitetska i minitar finansija u Savjetu ministara BiH) i tri člana iz reda eksperata.  Kako je saopšteno, s obzirom na to da su ispunjeni svi zakonski i poslovnički uslovi, predsjedavjući UO UIO Zoran Tegeltija otvorio je prvu redovnu sjednicu na kojoj je usvojena odluka o drugom privremenom poravnanju.

"UO UIO BiH dao je pozitivno mišljenje na odluke koje se tiču carinskih olakšica pri uvozu električnih i hibridnih automobila, ali i mineralnih đubriva.  Članovi  UO primili su k znanju Izvještaj o realizaciji Odluke o količinama dizel goriva na koje se ne plaća putarina za 2022. godinu. UO UIO usvojio je i Pravilnik o određivanju minimalne rezerve za izmirivanje obaveza UIO u vezi sa indirektnim porezima, ostalim prihodima i taksama", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, prilikom obrazloženja Izvještaja o obavljenoj finansijskoj reviziji UIO za 2021. godinu istaknuto da je Uprava imala pozitivno mišljenje, a većina primjedbi revizora u međuvremenu su usklađene sa važećim aktima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije