BiH

Uhapšeni bh. državljani zbog krijumčarenja 28 migranata

Uhapšeni bh. državljani zbog krijumčarenja 28 migranata
Foto: Granična policija BiH | Uhapšeni bh. državljani zbog krijumčarenja 28 migranata

ČAJNIČE, VIŠEGRAD - Pripadnici Јedinice granične policije Bosne i Hercegovine Hum, uhapsili su M.S. (63) državljanina BiH, nakon što je otkriven u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla na području Čajniča.

"Migrante je krijumčario u putničkom motornom vozilu folksfagen, sa nacionalnim oznakama Savezne Republike Njemačke. Krijumčarenje je spriječeno u saradnji sa službenicima Policijske stanice Čajniče", navodi se u saopštenju Granične policije.

Ističu da su istoga dana, pripadnici Јedinice GPBiH Višegrad na području Višegrada spriječili krijumčarenje 13 osoba afroazijskog porijekla.

"Ove migrante je krijumčario bh. državljanin, Đ.M. (38). Prethodno, 29. marta 2024., pripadnici Јedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda GPBiH Istok Višegrad, spriječili su bh. državljanina, Ј.V. (30), u krijumčarenju četiri osobe afroazijskog porijekla na području Višegrada", stoji u saopštenju.

Navode da su o navedenim događajima obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH, prema čijim su nalozima osumnjičene osobe lišene slobode i protiv istih će biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH.

"Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Sirije i Afganistana. Svi strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje", navode iz Granične policije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije