BiH

Uhapšeni poslanik SDA se sa nanogicom vraća kući iz Srbije

Uhapšeni poslanik SDA se sa nanogicom vraća kući iz Srbije
Foto: Fena/Arhiva | Uhapšeni poslanik SDA se sa nanogicom vraća kući iz Srbije

UŽICE – Salko Zildžić, poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, a koga je policija Srbije uhapsila na graničnom prelazu Bajina Bašta, jer mu je u automobilu kojim je putovao pronađen pištolj, biće pušten danas, a pritvor na koji je osuđen, izdržavaće kod kuće, tačnije u Tuzli.

To je predviđeno sporazumom o priznanju krivice koju je Zildžić potpisao sa Višim javnim tužilaštvom, a koju je prihvatio Viši javni sud u Užicu, potvrdio je za federalne medije, Zoran Milinković, sudija tog suda.

Sporazumom, na koji je Zildžić pristao, predviđena je kazna kućnog zatvora od godinu dana, uz mjere elektronskog nadzora – nanogice.

Međutim, mediji, pozivajući se na Krivični zakon BiH, prenose kako je ovu kaznu moguće otkupiti, pa ostaje da se vidi da li će Zildžić iskoristiti tu mogućnost.

Podsjećamo, Zildžić je uhapšen 18. septembra na graničnom prelazu Bajina Bašta (Srbija-BiH), nakon što je u njegovom automobilu pronađen pištolj i dva okvira od 15 metaka.

Iako je imao dozvolu za oružje u BiH, Zildžić ga, prema zakonima Srbije, nije smio unositi na teritoriju te države, zbog čega mu je Viši sud u Užicu, a na osnovu Zakona o oružju i municiji Srbije, odredio jednomjesečni pritvor.

Dva dana nakon hapšenja, iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopštili su da je kod Zildžića pronađena počasna legitimacija Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, a po tom pitanju je takođe pokrenuta istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije