BiH

Ujedinjena Srpska: Poziv partijama u RS na sastanak

Ujedinjena Srpska: Poziv partijama u RS na sastanak
Foto: N.N. | Ujedinjena Srpska: Poziv partijama u RS na sastanak

BANJALUKA - Ujedinjena Srpska oštro osuđuje kontinuirane napade vlasti Crne Gore na Srbe i kršenje njihovih ljudskih i vjerskih prava u toj zemlji, te poziva partije iz RS na zajednički sastanak s ciljem zaštite tamošnjeg srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, istakao je u petak Milan Petković, šef Pravnog tima US.

On je naglasio da je zabrinjavajuće što vlasti Crne Gore nabavljaju dodatnu opremu za tamošnju policiju.

"Svi smo svjesni da se to ne nabavlja za borbu protiv virusa, već svog naroda i Boga. Niko ne može protiv Boga i svog naroda, pa neće ni oni sa šljemovima i palicama koje nabavljaju. Svi moramo zajedno sjesti za sto i razgovarati, poštujući teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore kao međunarodno priznate države", rekao je Petković, te istakao da će s ciljem zaštite srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori biti formirana i šira koalicija sa međunarodnim organizacijama, uključujući nevladin sektor koji se bavi ovom tematikom.

Prema njegovim riječima, vlasti Crne Gore posebno sada, u ovom periodu, osporavaju Srbima i svim pravoslavcima ispoljavanje vjerskih i nacionalnih osjećanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije