BiH

Uspješno završena vježba OS BiH i Nacionalne garde Merilenda

Uspješno završena vježba OS BiH i Nacionalne garde Merilenda
Foto: OS BiH | Uspješno završena vježba OS BiH i Nacionalne garde Merilenda
Srna

SARAJEVO - U okviru realizacije programa obuke "Vojska-vojsci" između Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde savezne američke države Merilend, uspješno su održane radionice o kriznim situacijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Tokom realizovanih radionica razmatrane su dvije osnovne teme - "Spremnost za djelovanje na prirodne i druge katastrofe i nesreće" i "Industrijski opasni materijal, registar i sprečavanje incidenta". 

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je cilj obuke usvajanje teoretskih i praktičnih znanja usmjerenih na poboljšanje civilno-vojne saradnje na nivou BiH, uspostavljanje što boljeg dijaloga i koordinacije između institucija, te stvaranje i izgradnja sposobnosti Oružanih snaga i drugih agencija u BiH za odgovore na različite vrste opasnosti. 

Osim teoretske obuke, koja se odnosila na oblast pripreme i reagovanja institucija u kriznim situacijama, odnosno u slučaju prirodnih i drugih katastrofa i nesreća, učesnici obje radionice realizovali su zajedno i praktičnu vježbu. 

Zahvaljujući izuzetno profesionalnom angažmanu članova ekspertnog tima za spremnost u kriznim situacijama (CMEP - Ekspertni tim civilno-vojnog programa spremnosti za procjenu) savezne države Merilend i pripadnika Nacionalne garde Merilenda koji su pokazali visok stepen motivisanosti planirani ciljevi obuke realizovani su u potpunosti. 

Ova vrsta obuke realizuje se u skladu sa Planom događaja "Vojska-vojsci" za 2018. godinu, a na osnovu Memoranduma o razumijevanju Ministarstva odbrane BiH i Nacionalne garde Merilend. 

Na radionicama su osim pripadnika Oružanih snaga BiH učestvovali i predstavnici Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva bezbjednosti BiH, Ministarstva pravde BiH, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva inostranih poslova BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, te predstavnici entitetskih uprava civilne zaštite i Brčko distrikta. 

Takođe, učestvovali su i predstavnici civilnih institucija BiH i entiteta, organizacija i agencija čiji je zadatak pomoć civilima u slučaju prirodnih i drugih nesreća i katastrofa. 

Obuka, koja je trajala od 16. jula do danas, održana u organizaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u saradnji sa Kancelarijom za odbrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH. 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije