BiH

Ustavni sud BiH: Postupak protiv Salihovića trajao predugo

Ustavni sud BiH: Postupak protiv Salihovića trajao predugo
Foto: N.N. | Ustavni sud BiH: Postupak protiv Salihovića trajao dugo

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine danas je donio odluku u slučaju razriješenog glavnog tužitelja BiH Gorana Salihovića.

Salihović se u apelaciji Ustavnom sudu BiH žalio da disciplinski postupak protiv njega traje nerazumno dugo i da je sve to vrijeme on pod privremenom mjerom suspenzije sa dužnosti koju je obavljao. Smatrao je da je taj postupak trebao završiti mnogo ranije, rečeno je za N1 u Ustavnom sudu BiH.

Uzimajući u obzir sve karakteristike tod postupka, značaj za apelanta i preduzimanje radnji u tom postupku, Ustavni sud je zaključio da je on trajao zaista nerazumno dugo. U tom dijelu je usvojena apelacija, naveli su za N1.

Kako je potvrđeno, odbačena je u pogledu odluke Prvostepene disciplinske komisije od 27. jula 2017. obzirom da je preuranjena jer to nije bila konačna odluka.

Naime, pred današnju odluku Ustavnog suda BiH Drugostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom je potvrđena odluka Prvostepene disciplinske komisije od 20. 07. 2017. godine., a po kojoj bi Goran Salihović trebao biti smijenjen s pozicije glavnog tužioca i ostati tužilac Tužilaštva BiH

(NN/n1info.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije