BiH

Ustavni sud BiH odlučio: Set zakona o akcizama u skladu sa Ustavom

Ustavni sud BiH odlučio: Set zakona o akcizama u skladu sa Ustavom
Foto: N.N. | Ustavni sud BiH odlučio: Set zakona o akcizama u skladu sa Ustavom
N.N.

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev devetnaest poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je doveo do povećanja cijene goriva u BiH od 1. februara.

"Ustavni sud Bosne i Hercegovine je odbio zahtjev devetnaest poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini jer je utvrdio da su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Zakon o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini u skladu sa čl. I/2, IV i V/4. Ustava Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Ustavnog suda BiH nakon 108. plenarne sjednice.

Odluka će podnosiocima biti dostavljena u roku od mjesec dana i objavljena na internetskoj stranici Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, zahtjev za ocjenu ustavnosti podnijeli su poslanici Mladen Bosić, Aleksandra Pandurević, Borislav Bojić, Nenad Lalić, Momčilo Novaković, Đorđo Krčmar, Željko Komšić, Damir Bećirović, Maja Gasal-Vražalica, Mensura Beganović, Hanka Vajzović, Saša Magazinović, Denis Bećirović, Mirsad Mešić, Senad Šepić, Salko Sokolović, Sadik Ahmetović, Jasmin Emrić i Zaim Backović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije