BiH

Usvojen dokument okvirnog budžeta za period 2019-2021.

Usvojen dokument okvirnog budžeta za period 2019-2021.
Foto: Arhiva | Usvojen dokument okvirnog budžeta za period 2019-2021.
Srna

SARAJEVO - Savjet ministara usvojio je Dokument okvirnog budžeta institucija BiH za period 2019-2021. godine, koji prati reforme i sprovođenje 14 strateških ciljeva, uključujući makroekonomsku stabilnost, razvoj ekonomije, ravnomjeran regionalni razvoj, brži i efikasniji razvoj poljoprivrede i ruralnog sektora, energetskih potencijala, povećanje mogućnosti zapošljavanja, promovisanje inkluzivnosti u obrazovanju, te smanjenje siromaštva.

Ovaj dokument iskazuje ukupni nivo rashoda institucija BiH /isključujući servisiranje spoljnog duga/ u iznosima 966 miliona za 2019. godinu, i po 957 miliona KM za 2020. i 2021. godinu, uz izdvajanje sa Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje po 750 miliona KM za svaku godinu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora BiH pripremilo je ovaj dokument uz aktivno učešće Direkcije za ekonomsko planiranje Savjeta ministara i Odjeljenja za makroekonomsku analizu pri Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje.

Savjet ministara usvojio je i Prijedlog programa javnih investicija/razvojno-investicioni program institucija BiH za period 2019-2021. godine, koji omogućava bolje korišćenje budžetskih sredstava i pruža bolji pristup stranim izvorima finansiranja.

Sve institucije BiH zadužene su da ažuriraju podatke o projektima u skladu sa promjenama, uključujući i promjene nastale u procesu pripreme Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za narednu godinu, te da ih u roku 15 dana dostave Ministarstvu finansija i trezora.

Nakon toga će Ministarstvo finansija i trezora pripremiti i dostaviti Savjetu ministara na usvajanje Program javnih investicija/razvojno-investicioni program institucija BiH 2019-2021. godine.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije