BiH

Usvojen dokument okvirnog budžeta za period 2019-2021.

Usvojen dokument okvirnog budžeta za period 2019-2021.
Foto: Arhiva | Usvojen dokument okvirnog budžeta za period 2019-2021.
Srna

SARAJEVO - Savjet ministara usvojio je Dokument okvirnog budžeta institucija BiH za period 2019-2021. godine, koji prati reforme i sprovođenje 14 strateških ciljeva, uključujući makroekonomsku stabilnost, razvoj ekonomije, ravnomjeran regionalni razvoj, brži i efikasniji razvoj poljoprivrede i ruralnog sektora, energetskih potencijala, povećanje mogućnosti zapošljavanja, promovisanje inkluzivnosti u obrazovanju, te smanjenje siromaštva.

Ovaj dokument iskazuje ukupni nivo rashoda institucija BiH /isključujući servisiranje spoljnog duga/ u iznosima 966 miliona za 2019. godinu, i po 957 miliona KM za 2020. i 2021. godinu, uz izdvajanje sa Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje po 750 miliona KM za svaku godinu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora BiH pripremilo je ovaj dokument uz aktivno učešće Direkcije za ekonomsko planiranje Savjeta ministara i Odjeljenja za makroekonomsku analizu pri Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje.

Savjet ministara usvojio je i Prijedlog programa javnih investicija/razvojno-investicioni program institucija BiH za period 2019-2021. godine, koji omogućava bolje korišćenje budžetskih sredstava i pruža bolji pristup stranim izvorima finansiranja.

Sve institucije BiH zadužene su da ažuriraju podatke o projektima u skladu sa promjenama, uključujući i promjene nastale u procesu pripreme Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za narednu godinu, te da ih u roku 15 dana dostave Ministarstvu finansija i trezora.

Nakon toga će Ministarstvo finansija i trezora pripremiti i dostaviti Savjetu ministara na usvajanje Program javnih investicija/razvojno-investicioni program institucija BiH 2019-2021. godine.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije