BiH

Usvojen izvještaj o Savjetu ministara BiH za prošlu godinu

Usvojen izvještaj o Savjetu ministara BiH za prošlu godinu
Foto: Ilustracija | Usvojen izvještaj o Savjetu ministara BiH za prošlu godinu

SARAJEVO - Zajednička komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH usvojila je danas izvještaj o radu Savjeta ministara za 2019. godinu.

Komisija je podržala poslaničku inicijativu Saše Magazinovića kojom se zadužuje Kolegijum Predstavničkog doma da, u saradnji s Savjetom ministara, za narednu sjednicu Doma pripremi materijal i prisustvo nadležnih članova Savjeta ministara, kako bi Predstavnički dom dobio relevantnu informaciju, a onda i raspravljao o preduzetim mjerama na osnovu Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU sa posebnim akcentom na realizaciju 14 ključnih prioriteta iz ovog dokumenta.

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije od Savjeta ministara očekuju da do 15. oktobra u parlamentarnu proceduru uputi prijedloge zakona i drugih akata čijim bi usvajanjem BiH bilo omogućeno da uputi kredibilnu aplikaciju za dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Zajednička komisija zaključila je da predsjedavajući Komisije, u saradnji sa kancelarijom sekretara Komisije, pripremi analizu poslovnika oba doma s ciljem stvaranja uslova da se prijedlozi zakona sa oznakom "P.Z.E.I." šalju na razmatranje i Zajedničkoj komisiji za evropske integracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije