BiH

Utvrđen program proslave 9. januara

Utvrđen program proslave 9. januara
Foto: Srna | Utvrđen program proslave 9. januara

BANJALUKA - Centralni događaji povodom proslave 9. januara - Dana Republike biće svečani defile na Trgu Krajine, svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik" i prijem u Administrativnom centru Vlade u Banjaluci, zaključeno je danas na sjednici Odbora za proslavu Dana Republike Srpske.

Programom proslave 9. januara 2019. godine predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednika Republike, polaganje vijenaca na spomenike poginulim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen-kosturnicu, Spomenik banjalučkim bebama, kao i na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću.

Predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjedika Srpske.

Dan Republike biće obilježen u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, te predstavništvima Srpske u inostranstvu, a u Banjaluci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program.

Programom je predviđeno i tradicionalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko distriktu.

Sjednicom Odbora, na kojoj su usvojeni program i finansijski plan proslave, predsjedavala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije