BiH

Utvrđen redoslijed na glasačkim listićima za predstojeće izbore

Utvrđen redoslijed na glasačkim listićima za predstojeće izbore
Foto: Nedžad Uglješa | Utvrđen redoslijed na glasačkim listićima za predstojeće izbore
N.N.

SARAJEVO - Utvrđen je redosljed političkih subjekata na glasačkom listiću za Opšte izbore. Manje poznate stranke izbile su na vrh liste.

Što se tiče većih stranaka, broj 69 dodijeljen je SNSD-u. Na 82. poziciji naći će se SDS, dok će broj 14 biti rezervisan za PDP. Na broju 30 našao se DNS, a na 107. Socijalistička partija, dok je tri broja iznad njih NDP. Ujedinjena Srpska je na 87. mjestu, Srpska radikalna stranka "Dr Vojislav Šešelj" 96, a Prva SDS 78. 

Redne brojeve dobile su i stranke iz Federacije BIH. SBB-Fahrudin Radončić biće pod brojem 35 na glasačkom listiću. Pod brojem 65 je SDA. A redni broj 20 ima HDZ BiH. Sve to išlo je malo teže, sa žrijebanjem se prekidalo dva puta i to zbog pada elektronskog sistema. Tako je žrijebanje od 74. do 132. broja obavljeno ručno, i to iz trećeg pokušaja. 

"Ove tehničke greške se dešavaju, nismo ih očekivali, proces do broja 71 nije bio prekinut, nije bilo sumnji u proces, i proces do broja 71, prema mišljenju svih članova, potpuno je validan", kaže predsjednik Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić.

Pojedini posmatrači nisu bili zadovoljni zbog nastavka, vjeruju da građani ionako nemaju previše povjerenja u CIK pa su smatrali da sve treba uraditi ponovo. Takođe, bilo je primjedbi da bi do pada sistema moglo da dođe i u samom izbornom procesu.

Članovi CIK-a ipak kažu da nema razloga za brigu i da će se aplikacijom pozabavaiti u narednim danima. Rečeno je da se svi koji imaju primjedbe mogu žaliti CIK-u na žrijebanje u roku od 24 sata.

(ATV)

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije